10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü ''WMHD2020''İçerikler

Dünya Ruh Sağlığı Günü; dünya çapında ruh sağlığı sorunları hakkında farkındalık yaratmak ve ruh sağlığını desteklemek için her yıl 10 Ekim’de Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği tema ile kutlanmaktadır.  

Bu yıl Dünya Ruh Sağlığı Günü, COVID1-9’la birlikte hayatımızdaki değişimler ve birçok zorluğu yaşadığımız şu günlerde ruh sağlığına yapılacak yatırımların önemine “herkesin ruh sağlığı” na erişim hakkına dikkat çekmektedir. Covıd-19’un; bireyler, gruplar ve toplumlar üzerinde fark edilir düzeyde etki yarattığı şu günlerde; sağlık çalışanları, uzaktan eğitime uyum sağlamaya çalışan öğrenciler, arkadaşları ile teması gittikçe azalan gençler, evdeki iş yükü artmış kadınlar, geçim kaynakları tehdit altında olan ve yoksullukla mücadele eden kişiler, kronik hastalığı olanlar, kargocular, su taşıyıcıları, eczacılar, veterinerler vb herkes için hayat her zamankinden farklı ve bazılarımız için daha da zor. 
Acil durumlar ve krizlerle ilgili deneyimler; Covıd-19’la birlikte ruh sağlığı ve psikososyal destek ihtiyacının önemli düzeyde artacağını, ulusal ve uluslararası düzeydeki ruh sağlığı programlarına yatırımın şimdi her zamankinden daha önemli olduğunu bize göstermektedir.
10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı gününde; biz de eşit ve erişilebilir ruh sağlığını önemsiyor ve kendine kendine yardım ilkesini tekrar hatırlatarak ve “KENDİNE İYİ BAK” diyoruz.