Girişimciliğin Psikolojik Bedeliİçerikler

 

Girişimciliğin Psikolojik Bedeli
Editör’ün Notu: Bu yazı, Profesyonel Gazeteciler
Topluluğu’nun New York bölümünde, 2014 The Deadline
Club’ın Yıllık Ödüller Yarışmasında, Magazin Personel Servisi

kategorisinde bir ödül kazandı.

Hiç kimse bir şirket kurmanın kolay olduğunu söyleyemez. Fakat şimdi bunun ne kadar zor olduğuna ve birçok girişimcinin gizlice ödediği meblağlara dair dürüst olmanın zamanı.

Tüm hesaplar ve ölçümlerle, Bradley Smith’in başarılı bir iş olduğu su götürmez bir gerçektir. Smith, Rescue One Financial’ın ve geçen sene $32 milyon civarında satış yapan California temelli iktisadi hizmet şirketi Irvin’in de CEO’sudur. Smith’in şirketi son üç yılda %1,400 büyümektedir, bu yıldaki Inc. 500 içerisinde 310. sıradadıri . Yani Smith’in sadece beş sene önce finansal yıkımın ve psikolojik çöküşün eşiğinde  lduğunu asla tahmin edemezsiniz.

2008’e dönelim, Smith gergin müşterileriyle borçtan kurtulma üzerine uzun saatler danışmanlık çalışıyordu. Fakat onun sakin tutumu bir sırrı maskeliyordu: Onların korkularını paylaşması. Onlar gibi, Smith de borcun dibine dibine batıyordu. Smith her şeyin ötesinde kendini bir borç takas şirketine kadar sürüklemişti. “Müşterilerimin nasıl depresif ve dermansız kalmış olduklarını duyuyordum, fakat zihnimin ardında kendimin onların olduğundan iki misli kadar borçlu olduğunudüşünüyordum.” diye anlatır. Smith, kendisine ait 401(k)ii’i bozdurur ve $60.000 kredi limitini tüketir. Bir borsacı olarak kariyerinin erken zamanlarında ilk maaş çekiyle aldğı Rolex’ini satar. Ve onu “Para ağaçlarda yetişmez.”, “Asla aile ile iş yapma.” gibi atasözleri ile büyüten babasından daha sonra %5 faizle ödeyeceği taahhüdünü içeren $10.000 borç istemeden önce kendini aşağılamıştır.

Devamı için tıklayınız...

 

Makaleyi İnstagram Hesabımızdan Okumak İçin Tıklayınız