Uzaktan Ekip Olabilmekİçerikler

 

Uzaktan çalışma COVİD-19 salgını ile beraber hızla hayatımıza girdi ve şu anki kapanma süreci ile beraber bazı sektörler de yeniden uzaktan çalışmaya başlandı. Bazı sektörler ise uzaktan çalışma modelini kalıcı olarak uygulamayı düşünüyor. 

Türkiye’de yapılan araştırmalarda COVİD-19 salgını ile önceden %5 civarı olan evden çalışma oranı %20’nin üzerine çıktı ve uzaktan çalışma modelini deneyimleyen kurumların %72’si salgın sonrası da uzaktan çalışmayı çalışma modellerine entegre etmeyi düşünüyor.

Uzaktan çalışırken dikkat edilmesi gereken konulardan biri de kurum kültürünü, ekip uyumunu devam ettirebilmek. Bunun için ekip liderleri bazı yöntemler uygulayabilir.

 1- Somut Ekip Hedefleri belirlemek uyumu kolaylaştırıyor

Somut ekip hedefleri çalışanların daha kolay ve hızlı organize olmasını sağlıyor. Ayrıca uyumu arttırıyor. Somut hedefler belirlemeye önem verin.

 

2- Olumlu gelişmeler hakkında konuşmak aidiyeti arttırıyor

Sürekli görevler ve yapılmayanlar üzerine konuşmak çalışanlarda motivasyon kaybı yaşatabiliyor. Yapılan işler ve başarılar için de iletişim kurmak uzakta da olsa çalışanların aidiyet duygusunu arttırıyor. Olumlu gelişmelerden ekibinizin haberdar olmasını sağlayın memnuniyetinizi dile getirin.

 

3- İşinizle ilgili görseller paylaşmak motivasyon sağlıyor.

Tamamlanan işlere, elde edilen başarılara dair görseller paylaşmak ve tüm ekibi haberdar etmek çalışanların motivasyonunu arttıracaktır.

 

4- İş dışı konular için de buluşmalar gerçekleştirmek yalnızlık duygusunu azaltıyor.

Ofis ortamı çalışanlar için aynı zamanda bir sosyalleşme imkanı anlamına geliyor. Sohbetleri dijital ortama taşımak çalışanların sosyal ihtiyaçlarını da karşılamayı sağlıyor. İş dışı konular için düzenli buluşmalar planlayın.

 

5- Yüz yüze çalışırken sahip olunan alışkanlıkları sürdürmek kurum kültürünün devam etmesini sağlıyor.

Kurum olarak özel günlere önem veriyorsanız veya düzenli kutlamalar yapıyorsanız bunları dijital ortamda sürdürmek kurum kültürünün devam etmesini sağlayacaktır. Özel günleri, kurumunuza özgü uygulamaları dijitale taşıyın.